....

vet inte vad jag ska säga.. känner mig helt tom innuti.. förstår inte att jag aldrig kommer att få se han igen..försöker jobba och inte tänka på det.. men hela tiden finns han där. Jag gör mitt jobb men inget mer än så..jag känner inte för att gosa med barnen, att ge det där lilla extra jag brukar ge.

jag saknar honom så otroligt mycket.. kom tebax... Jack jag behöver dig..


Emty

Min Käraste.. R.I.P

Jacken.. jag hör fortfarande dina tassar mot parkettgolvet, jag ser dig springa efter mig i köket för att hålla reda på om lillmatte kanske tappar nått gott. Du kommer alltid finnas i mitt hjärta..

Åkte hem till mamma och pappa idag.. Jag låste upp dörren, där stod mamma med tårar i ögonen. Det var inte Jacken som kom och skällde ut mig som vanligt. Istället möttes jag av min ledsna familj. Var länge sen jag såg pappa så nere, kom ihåg det senast när farfar gick bort. Hela familjen är så lessna. Han var ju allt för  oss.

Jag kommer alltid minnas hur man skämdes när man kom in genom dörren med en kompis, Jacken kom rusandes med viftandes svans och skällde och skällde, för att få lite uppmärksamhet. Efter några sekunders skällande hörde man jämt morsan som skrek att han skulle vara tyst. Jag skämms inte längre.. jag kommer sakna det stojjet när man kommer in genom dörren. Istället är det nu helt tyst när man kommer in...det är tomt.. nått saknas.

Jag vet att du har det bra nu. Hade dock hoppats du hade fått somna in i lugn och ro. Inte så här, Hoppas du inte var rädd, hoppas du kände att mamma var där för dig. Synd att jag inte hann vara med när du gick bort, se dig sluta dina ögon, känna din andedräkt en sista gång i mitt ansikt, klappa din kropp medans du var varm!

Hoppas du nu finns där uppe någonstans och håller farfar sällskap, han har nog saknat dig. Låt han ta dej på en tur i snön, där du kan hoppa och skutta runt, doppa din nos i snön tills du har små snöbollar i din päls. Det älskade du.




Sista bilden på min prins... 080926 14:28

Jag hoppas du finns när jag är redo att möta dig igen..kommer att sakna dig otroligt mycket!


Din käraste Lill Matte!

Jag säger bara Efterlyst!

I looove it. Där ser man han den dära G.W Pärsson som lullar omkring i studion. Han vet aldrig vart han ska vara, han står alltid i vägen, och han säger alltid vad han själv tycker och tänker. Spelar ingen roll om det är nått taskigt eller inte.
Sen gillar jag alltid att dom visar dom som begår brotten. Tänker och undrar när man själv ska känna igen någon...det vore spännande.

En gång var faktist en smuggelsprit med som vi köpte i en liten butik på söder med i efterlyst. Detta var dock gryyymt länge sedan.

Idag har jag jobbat och sen har jag varit hemma och väntat på min bästa syster.. Hur god är man inte om man åker hit och lämnar en stooor bit smörgåstårta?  jaa smaskigt.. tyvärr kan jag inte äta mig mätt på det.. mår bara illa efter en bit. Men jag har fått någon fruktansvärd magkatarr igen. Spelar ingen roll hur mycket jag äter.. när jag äter. Jag är så hungrig att det bränner i hela magen hela tiden och sen har jag en fruktansvärd sur uppstötningar hela tiden. Ursha.. måste köpa omezaprol sandoz på apoteket..

Jag har också kommit fram till att jag ska lägga ut min lya på Björnsbyten i ett försök att byta mot en lägenhet närmare stan. Men jag måste då ta foton på min lägenhet och då tänkte jag faktist lägga upp några bilder här. Har fått höra av många att dom vill se hur det ser ut här. Jobbigt att flytta men såå skönt efteråt.. tänk om man skulle flytta någonstans där det existerar en tunnelbana?


23:21 Pip

Nu var klockan mycket igen.. men blir så när man ska hinna hem från jobbet och hunnit duscha. Nu sitter jag här i min badrock och min varma koppen och hoppas det gör att jag blir trötter.

Idag har jag tagit en nya testamentet från jobbet. Ska bli väldigt intressant läsning, har aldrig i hela mitt liv ens öppnat en bibel förut och jag vill veta vad som står i den igentligen. Jag återkommer med några citat som jag diggar eller tycker är sjuka. Om jag nu hittar några.. jag kankse blir frälst och inser att jag ska bli nunna??

Vem vet!?!

Nu ska jag snart upp igen och jobba. Sen bär det av för lite step på sats. Aah känns så himla skönt att komma igång med träningen igen. Längtar liksom till nästa pass =)

Skulle vara grymt skönt att visa upp en bra kropp på beachen i vinter... På fredag ska jag och stone bestämt oss om vart vi ska åka.. och sen boka.. GRYYYMT

Neee natt natt

Jobb igen

Då var det måndag igen. Dags att åka till jobbet snart. =)

Lördagen slutade med att ja var klar att åka in till stan för att träffa Charlotte. Men då fick jag världens migrän attack så jag var tvungen att tvätta av mig och krypa ner i sängen. Somnade väl 2230... Sjukt trist. Men nästa lördag ska jag först på dejt =) sen ska jag träffa upp mallan och gå t och festa.

I går vaknade jag 10 och såg att stone var på nätet så jag frågade om hon ville promenera lite och det tackade hon inte nej till. Så vi promenerade till skanstull, medis och sen gick vi och käkade sushi hur gott som helst men dom har väldigt dåligt ris där. Sen gick vi och tog EN öl på Mest bar jaa det var faktist bara en. Sedan gick jag och mallan till skanstull och åkte hem till hennes far. Väl där så lagade vi potatisgratäng och fylldköttfärs. GOTT GOTT. Vi såg också på en film som heter Knocked up. haha i slutet höll jag på dö av garv i en scen. Både jag och mallan grät nästan..hahah Ni måste se slutscenen där.

Nu sitter jag här hos mallans pappa och lånar deras internet för att blogga. Mallan åkte tiiiidigt till jobbet imorse och jag ska snart dra mig. Måste bara säga att jag drack sånn där cappucino på burk.. Alltså man blandar pulver med varmt vatten och satan vad gott det var. Sånn måste jag bara köpa hem alltså. Riktigt smarrig.

Hoppas på att det är lungt på jobbet idag.. eller njaa sådär lite at göra så man har tid för barnen och inte bara springer omkring som en halshuggen tupp.

Nu ska ja ta en cigg Ciaao

Lördag..

Då var det lördag igen. Höll mitt löfte och gick upp imorse och tränade! Faan va det är skönt efteråt.. Nu håller jag på att laga köttfärssås och pasta. Har öppnat min rödvinsflaska jag köpte på g hem från träningen och tar mig ett glas.

Jag är helt slut på att vara hemma jag vill inte! Nu har min helgångest kommit tebax. Jag vill gå ut se lite människor, allt jag gör är att jobba jobba sova äta städa. Trött på det. Nu har jag inte varit ute på länge och det känns. Jag vill bara gå ut och ta någon öl på söder så är jag nöjd.

Nee nu ska jag fortsätta att jaga folk och laga mat =)

Hörs senare om jag inte har någon att leka med

Kval övertid!

Då vaknade man imorse efter ca 4tim sömn för att gå upp och jobba. Nu som först är jag hemma.. gjorde ett pass på 14½ timme och då var det inte mycket sitt tid. Fan vad det var att göra idag.. och ju längre tiden går ju mer vimsig man är. Tänkte på patientsäkerheten. Den kan inte vara hög då alltså. Jeje men jag överlevde och mina patienter också =)

Tänker på att jag träffade en kvinna som jobbade på en geriatrikavd idag.. dom hade 11 st sjuka samtidigt idag!!! snacka om att inte veta vad man ska ta sig till. Hela avdelningen låg utan personal. Undra hur det gick med det alltså.

nu har jag bäddat ner mig och tänker på morgondagen. Ska upp vid 9 snåret och sen ska jag iväg och träna. Sen är jag sugen på att gå ut och ta någon öl och snacka skit . Får se hur det blir med det.

Läste nyheterna idag igen och tror nästan att det är april skämt idag i den. Ena artikeln jag läste var i metro eller city. Där två ambulans killar åkte på en hjärtinfarkt i england. När akutläkaren dök upp på plats och började återupplivning hade ena ambulans snubben gått till herrens kylskåp tagit fram en selleri och stod lutad mot väggen och knapprade på en selleristång. Den andra killen hade tydlligen gått och hämtat en räka och lagt på patientens kind medans han fick elchocker och hade tydligen frågat rakt ut.
- Undra om det går att steka en räka så här?

ALLTSÅ kom igen.. denna historia kan ju inte vara sann.. Finns det sånna människor och om dom finns hur lyckas man hitta varandra i en ambulans. Sjukt sjukt.. man vet inte om man ska skratta eller gråta liksom. Det var synd att det inte stod om herren överlevde eller om det gick att steka räkan.

Den andra var en snubbe som står på fyllan och försöker sätta på en Toyota stadsjeep på fyllan. haha hur full kan man igentligen bli? Eller hur desperat?  Undra om han lyckades komma på toyotan innan polisen grep honom. Stakkaren kan inte ha lätt att bli känd i världen på detta sätt.. Hahah

Med det sagt är det väl dags att korva in mig under täcket.. kallt här så jag ligger som i en kokong.

Skriver en rad imorgon me. Så häng me!  Vem vet vad som händer då?!?1

Då var det dags

att slita ihop lite pengar. Jobbade kväll idag vilket betyder att jag precis kommit innan för dörrarna. Gick tidigare eftersom jag sak upp 0440 och sen jobba 7-21. Det blir bra med pengar det. Kval övertid. men det är otroligt jobbigt ibland också. Men det ska gå bra. Sen är det bara att åka hem och sova den fredagskvällen för på lördag klockan 1200 ska jag stå ombytt och klar för ett pass på sats.

Men har jag dom två söta pojkarna jag hade idag så är det lungt. Men tyvärr är fredagar alltid röriga för då är det mycket biopsier på avdelningen, vilket betyder att man måste gå fixa massa innan. Och sen gå till op med dom sen hämta på uppvaket och sedan är det massor av kontroller efter i flera timmar. Men men det brukar lugna ner sig till kvällen.

Faan det börjar verkligen bli kallt ute på mornarna och på kvällarna, Sommaren slog om till höst otroligt fort. Men det står att nu till denna helg ska vädret bli lite varmare. Skööönt. Hoppas snart på att vi hittar en resa vi kan boka så jag kan börja se fram emot solen och värmen.

Nu är det väl dags att krypa ner i sängen så man hinner sova lite iallfall. Tråååkigt men det är skönt att någongång känns sig utvilad.

Nu har ni åter slösat några minuter på ett ovettigt inlägg i denna blogg. Men jag har varit för trött den senaste tiden att jag inte orkat skriva något så dära djupt och intelligent. Men det kommer så ge inte upp=)

Kram kram och god natt sverige

Resor resor.

Jag blir helt yr i skallen av att titta på vart man ska åka i vinter. Just nu är vi inne på Malaysia eller brasilien i och med att vietnam inte alls är speciellt varmt den tiden.  Satt och kollade på bilder från borneo och jag är fan kär. OTROLIGT vackert där och dom har ORANGUTANGER=)) Fatta och stöta på en sådan liksom. "gaah!"
Mallan sa att hon läst att det fanns kanibaler på borneo men dom ska man nog inte hälsa på! Men men vi ska kolla ut nått bra ställe och dra till solen och lata oss i typ 20 dar =))))

Läste detta nyss. Det där paret som våldtagit och sexuellt ofredat deras barnvakter... Kyrkan i deras lilla stad tar till sig paret som våldtagit och fryser ut dom unga tjejerna som har råkat ut för detta hemskheter. VART är välrden på väg?? Hur kan ett helt samhälle hålla på dom dömda? Jag säger ju det.. Man ska fan bara tro på sig själv och inget annat. Och dett bevisar återigen att man absolut inte ska gå till kyrkan i små städer.. tänker ju på knutby.

Så ta nu era små hjärnor och säg upp er från allt som har med sånna rörelser att göra. Man blir ju bara hjärntvättad eller är det så att alla i en by måste tycka lika för att fungera i det samhället. Att ingen vågar säga nej och tycka som dom vill?

Aah jag vet inte. Jag vet bara att religon och små kyrkrörelser är ofta sjuka sjuka människor som skapar mer problem än rättelse i samhället.
Tack jag vet att om jag skulle välja en religon som inte är helt störd så blir det Hinduismen eller Buddismen.

Nog om det. Nu sitter jag hemma hos mina päron och ska snart krypa ner i sängen och kolla på DISCOVERY =) yeees dom har den storslagna kanalen. Något jag saknade väldigt mycket när jag gjorde slut med viktor... han hade ju alla bra kanaler och jag satt limmad framför tvn jämt. Imorgon ska jag jobba igen, men sen är jag ledig lördag och söndag och det ska bli sååå skönt. Ska bara träna och slappa i helgen. Hör av er om ni vill mysa med mig =)

Puisss


Måndag igen..

Nu ligger jag nerbäddad i soffan redo för att sova. Faan jag är helt slut efter helgen, det beror på sömnbrist och ganska mycket arbete. När jag inte sover som jag ska har jag märkt att jag direkt börjar känna mig sjuk. Är detta normalt??
Är sömnen så viktig?

Jag hoppas jag får sova hela natta tills klockan ringer. Men tror dock jag säkert kommer vakna runt 22 eller så. Imorgon måste jag vara pigg. Då ska jag gå på step efter jobbet med stengård. Sååå skönt hoppas verkligen att energin räcker.

Nu har vi bestämt oss för att åka till vietnam i vinter.. Frågan är bara om jag kommer iväg. Har ju fixat pengarna men nu är semestern problem. Det är så att alla vill åka den 19 - 20 dec. Och jag står på schemat att jag ska jobba hela jul. Och ingen vill ta min JULAFTON!! Jag vill verkligen åka.. men vad ska jag göra? Nu skulle personalchefen kolla med sin man om hon kunde ta min julafton och då skulle jag stå i stor skuld. Det andra alternativet är att stengård och jag åker den 25 och möter upp mallan i vietnam. Men jag vet inte vad stenis tycker om det.... Faan faan om jag inte skulle komma iväg då skulle jag bli grymt ledsen.

Är så avis på exet som åker till grekland nu i två veckor. Aaah jag bara längtar till solen alltså. Så himla kallt och grått här hela tiden nu mera. Har tillockmed börjat med mössa då mina små öron värker av kylan.

Önskar någon låg här och höll om mig inatt.. sover så mycket mycket bättre när man är två. Men men jag överlever som vanligt =)

nu ska jag stänga ner datorn och kolla på tv till ögonen inte orkar mera.

Puss och kram

Nyheter..

Vi i sverige är så safe från alla så kallade naturkatastrofer. Vi kan nog inte förstå vad det innebär för dom som bor i områden som varje år drabbas.
I sthlm tex är det katastrof varje vinter när snön faller. Sthlm bli helt lamslaget av att snön lagt sig trots att det varje år sedan sverige funnits har det snöat. Bussar stannar, tunnelbannan blir inställd, sj tågen kommer inte fram. ja you name it. Och varje år blir vi lika förbannade och jag me. Men nu tänker jag på dom stakkarna i usa som väntar in orkanen Ike. Redan har orkanen skördat 100 liv. Dom varnar nu för en säker död om man stannar i houston. Förstå dom som bor där, som varje år måste fly olika slags monster som kan ta hela familjers liv, hem och allt man äger och har. Kanske till och med flera gånger per år.

Hela new orleans vart förstörd för några år sedan av en orkan. Dom har ännu inte kunnat återvända hem pga många som var fattiga och inte hade råd att bygga upp sina hem igen. Det är ju så att försäkringar inte täcker naturkatastrofer. Tänk på dom som börjat bygga upp sina hem igen och börjar återgå till det normala så hör och ser dom i media att nästa orkan är på väg. Vad skulle du göra?

Tack för att man bor i sverige. Och hoppas det går bra för houstons bor inatt!

Nästa nyhet jag läste var att man idag kan vinna i ett spel på iphonen en virituell öl?!?! ALLTSÅ Har vi så lite att göra i världen att vi måste spela spel där högsta vinsten är att hålla telefonen mot munnen och låtsas som det är en öl? Dom tror såklart att detta kommer bli en hit. Jag funderar på vilka jäkla människor som sitter och kommer på detta och ännu värre dom som verkligen ligger i för att vinna denna virituella öl. Kan man inte komma på lite nyttiga saker istället?? Vad kommer här näst? Virituella cigaretter så man ska sluta röka? Virituell kärlek? Jaa vem vet

Blir så trött ibland på att folk lägger ner så mycket onödig tid på massa olika skit saker istället för att kanske försöka göra nått bättre som att rädda världen?  Rädda svältande barn i u-länder. Komma på sätt att försvara naturen.

gaah säger jag bara!

Jobb helg!

Jaha då var det fredag igen. Vid denna tid började jag alltid bli fuller och ha det skojj. Men jag har varit och slitit på jobbet hehe eller njaa det var faktist jäkligt lungt på jobbet =) Känns skönt att jobba hela helgen, dels för pengarnas skulle dels för att göra annat än att bara supa. Har precis kommit hem och undrar över en sak. Varför när man är kissnödig blir det otroligt jobbigt när man nästan är hemma? Så där illa så man nästan inte kan hålla sig? Man har varit kissnödig en stund men ändå kommer det precis när man nästan är hemma. Skumt

Igår var kära stone här och hälsade på ute på landet haha. Vi drack lite vin och såg på dum dummare. Jäkligt najs att bara ha någon här ibland. Hoppas hon kunde slapna av lite och inte bara tänka på all stress omkring.

Igår fick jag också slutbesked om pengarna.. JAG FICK GODKÄNT!! Vilket betyder att det är nu ganska säkert att jag drar utomlands i vinter. Är inställd på filippinerna men det är otroligt dyrt med den resan. Ligger från 16 000 - 25000. Det har jag inte råd med. annars kanske det blir Thailand igen eller varför inte vietnam? Vi får se hur det blir.. men bara att få lånbeskedet gjorde mig så otroligt glad!!

Nu sitter jag här och tänker på att jag ska upp om 5 timmar typ =( inge bra att jobba kväll sen dag. Men vad gör man. Kommer vara helt slut imorgon efter jobbet så jag får se om man orkar hitta på nått. Jobbar ju ändå kväll på söndag.

Nee detta inlägg vart inget intressant men men Ses igen ändå hoppas jag

/Totten

What a bitch!!

Jag är så förbannad, och fattar inte hur man kan jobba med en så puckad jä*el...Irene är hennes namn. JA ni hör ju till och med på namnet vilket pucko det är! Irene är barnsköterska på mitt jobb, hon är bäst på allt enligt henne. Idag när vi satt vid middagsbordet läser hon tidningen.

Irene - Gud har ni läst om tv-kändisen som blivit sexuellt uttnyttjad på en efterfest?

Alla- jaa det har vi.

Irene - Konstigt att hon inte vaknade tidigare, ja man vet ju hur folk är idag. Man måste visa att man inte vill nått innan man dricker för mycket.

Jag - *stirrar surt* Ursäkta?

Irene - Ja hon hade säkert flirtat med honom tidigare på kvällen och sen söp sig full. Och konstigt att hon inte vaknade tidigare, när han "myste med henne" varför vaknade hon inte tidigare, förens alla kläder var av.

Jag - Så det är okej för en kille att antasta en när man däckat om man flirtat med han tidigare på kvällen?

Irene - Ja men folk vet ju idag att man måste säga nej i tid. Och sen supa sig så full att man somnar, ja då får man skylla sig själv.

Nu är jag REJÄLT förbannad och fattar inte hur denna fukkade fan kan sitta och säga så här.

Jag -   Så du kan inte idag flirta eller hångla med en kille tidigt på kvällen, för då har han rätt att ge sig på dig senare i livet????

Irene - *småskrattar* Jaa men du vet ju hur det är.

Jag -  Men nu är det så att jag har råkat ut för typ samma sak fast värre, och det är okej för dom killarna eftersom jag var full??

Irene -  Men det är ju så. Man får skylla sig själv om man blir för full.

Här ställer jag mig upp, går och slänger maten och hör hur hon FORTFARANDE sitter och står på denna killes sida. Fast jag sa att jag typ hade varit med om sammasak. Säger bara högt att det här visar hur jäkla puckad hon är.

Fyy fan.. det är sånna här människor som borde bli svårt sjuka, mördade, misshandlade. Inte ens när hon hör att en kollega har varit med om hemskheter så sitter hon där och bara ler och pratar om att det är killens rätt. Hon är kvinna,el igentligen kärring. Hon borde verkligen inte tänka så. Hur kan folk tänka så?? Gaaah visst finns det puckon men det är ju oftast gärningsmannen som tycker att dom har rätt. Det är sånna här människor som gör att det idag ser ut som det gör i samhället, Varför det är så Okej att ta för sig hur som helst. Är så less.

Fattar inte hur hon kan jobba på barnmedicin och ha den inställningen. Jag kommer nog aldrig kunna vara trevlig mot henne igen. Inte nog med att hon slänger ur sig sånna här saker så tror hon att hon är drottning över avdelningen och ingen vågar sätta sig upp mot henne. Förutom jag då..  vad är folk rädda för?  hon är ingen jävla chef och hon kan inte göra ett skit.

Visst har man rätt att tänka och tycka som man vill men man behöver väl inte säga så framför alla?! Speciellt inte när jag säger att jag varit med om det!! då borde man väl tystna eller be om ursäkt.

Nu är det krig! det må jag lova. Så fort hon säger nått dumt eller klagar ska jag fan slå tebax. 
Payback time!

Girls night out!

Började på nem nem quan. En vietnameskisk resturang på åsögatan, god mat till bra priser. Sedan drog vi till himmelen. SATAN vad högt upp det var.. och jag är så sjuuukt chockad att hissen tog typ 10sek. Från bottenvåningen till 25. Den måste ju gå otroligt fort. Men väl där uppe var utsikten ingen besvikelse, såg hela stan och det var skit fint. Dock fick jag svindel och stod och gungade i baren. Ganska tråkigt ställe annars. Där ska man väl vara för att ta en afterwork, inget direkt partyställe.

Sedan efter en bärs där drog vi till studio 54as uteservering. Var lite jobbigt att sitta där då jag har mycket minnen från sommaren med exet där. Men det har jag över hela söder typ haha. Sedan drog vi vidare till Fridays på stureplan och drack drinkar. Otroligt goda men jäkligt dyra.

Klockan var väl 130 eller nått sånt när stengård gav vika för sin onda mage =( tråååkigt men vad gör man? Så jag carro och mallan drog till white room där en polare jobbar som dj. Och då kom jag på varför jag inte gillar att gå ut i stan, för mycket folk som tror dom är nått. Samt många många MÅNGA 18åringar. Men nu vet jag det igen och kommer fortfarande att hålla mig på söder. Jag och mallan var kvar sist som vanligt=) Mallan hon vet hur man dricker det vill jag lova. Jag kunde inte dricka mera för jag började må illa, inte av att jag var för full utan jag vet inte vad som hände.

Imorse drog jag och mallan och möte stone i årsta för att käka på Palmyra kebab. Vi delade på 2 kebabtallrikar och ändå vart inget fat tomt. Man får SJUKT mycket mat där och det är sååå gott. Efter det åkte vi till söder för mallan var tvungen att köpa tofflor inför sin praktik på huddinge sjukhus. Fan vad kul det ska bli att kunna luncha med henne på mina grunder =)

Nu sitter jag här framför datorn och försöker äta upp chipsen jag hade kvar sen fredags. Måste äta upp allt godis idag för från och med i morgon är det inget godis i munnen förens på lördagar.  Måste få ordning på min kropp nu.

nee nu ska jag slå på filmen =)

Fredagsmys med sig själv.

Idag är nog första fredagen på läääääääääänge som jag har klarat av att sitta hemma en fredagskväll helt sjäv utan att få ångest. Vet inte om det beror på att jag mår så bra just nu eller om det är för att jag vet att vi tjejer ska ut imorgon? Men otroligt skönt iallfall.

Idag har jag satt många leenden på folks läppar. På jobbet gick jag omkring och muntrade upp alla, gick och köpte godis till personalen och bara var mig själv. Det var länge sen jag var så här glad och pigg! Känns otroligt skönt att vara sig själv igen.

Pratar med en otroligt rolig snubbe från internet, Kanske kan bli en dejt i framtiden. Vem vet?! Nu när jag är singel är det väl dags att börja dejta igen. Inte för att jag vill ha en pojkvän nu men men man vet aldrig.

Sitter och funderar på vad i hela världen man ska ha på sig imorgon. Blåjeans är snyggt men vet inte hur hårda dom är på gondolen och dom andra ställerna vi ska till. Ska bli så najs och lilla gravida marilyn ska med också =))) FEST!!!!

Puss puss nu ska jag fortsätta här

Stolt, Stolt, Stolt!

Ibland skäms jag över mig själv och andra svenskar. Varför klagar vi så mycket på allt? Det finns alltid dom som har det värre.
Jag går till mitt jobb suckandes ibland och tycker det är pest och pina över att jobba så mycket för så lite pengar. Men idag förstår jag varför!! Jag kommer till mitt jobb, vissa är gnälliga och suckar över att det är så många barn inlagda och att det är mycket att göra. Visst kan det vara jobbigt och vi människor är byggda för att göra oss av med negativa och positiva känslor. Men så går man in till sina barn och ser deras ögon och glädje i att dom bara lever idag trots flertal tuffa behandlingar och transplantationer. Dom är nöjda med livet ändå, de få stunder dom ändå är okej och har en okej livskvalitet trots att dom ibland måste flyga hela sverige för att komma till oss en gång i veckan för provtagning och träffa specialist läkarna. Måste också nämna deras föräldrar som är så trevliga trots att deras liv kretsar kring sjukhus och dom kan inte jobba, dom får inte bli sjuka.

Man bara smälter och kan börja gråta när man ser ett barns lycka, i provtagningsrummet för att där står jag och blåser färgglada bubblor medans någon annan sticker dom i fingret, porta carthen eller sätter en pvk. För den lilla stunden känner dom inte av det ens, bubblorna är hela deras värld i denna stund. Eller när dom efter provtagning får en glass, eller välja en sak ur stickskåpet för att dom varit så duktiga.Jag är så kär i att få hjälpa barnen ha ett någurlunda vettigt liv i all denna smärta och oro.

Jag är så stolt och hedrad att få ta del av deras liv. Jag är så glad att jag fick jobbet på barnmedicin. Jag trodde jag inte skulle klara av jobbet till att börja med. Många av dom försvinner som änglar och då är det inte lätt. Men då kan man samtidigt känna en lättnad av att deras lidande är över. Ni som tänkt prova jobba med barn, det finns inget rikare jobb! Dom ger så otroligt mycket, inte iform av pengar utan i form av tacksamhet, kärlek och massa annat.

Tack för att ni finns!
Tack för att jag fick vara med er sista stund!
Tack för att ni återvänder med tack kort och en glad och go kram!
Jag kommer nog inte glömma någon av er, kommer berätta för mina barnbarn om er. Hur ni kämpade in i det sista, eller in i början på ert nya liv.




TACK
en såå jä*la stolt barnsköterska

Idag...

Ujuj har hållt på massa idag. Skulle gått upp 0730 för att ringa.. men jag pallade inte. Sov till 12 åt lite frulle och tog en promenad till mor. Där fixade jag massa papper som skall in till jobbet. Sen drog jag förbi centrum för att handla lite mat och skorna jag längtat efter.

Visst är dom fiiiiiiiiiina =) Så nöjd. Nu kan jag visa mig ivinter utan att frysa tårna av mig. På ica skulle jag bara handla lite grejjor. MEn som vanligt bara plockar jag på mig sånt som ser gott ut =) haha dock inget godis, Bara sånt på lördagar ;)
Sen bar det hem och städa klart. Faan vad tid det tar när man går igenom allt i lägenheten. Möblerade om lite här så nu väntar jag på nästa löning så ska jag köpa ett matbord =) Det kommer bli fint.

När man väl har börjat komma igång med städning får man massor av ideer. Jag vill ha tag i pensel, tapetkliser och eller borr. Och sen vill jag shoppa massa nya saker hit. Det kommer bli fint tillslut. Funderar samt på att lägga ut lägenheten på Björnsbyten för att försöka komma närmare stan samt få ett rum till. Vore skönt med ett sovrum liksom.

Nu ligger jag i soffan och kollar på någon skitfilm på 3an som jag inte tittar så mycket på egentligen. Funderar mest på vad man ska ha på sig imorgon på planeringsdagen. Vi ska ju först ha planeringsdag hela dagen sen så ska vi ha middag. Så man måste vara bekväm samt lite fin =) Vi får se om det blir den svarta skjortklänningen över mina nya blåa stuprör och sen mina nya puma. Det kanske blri för mycket getto haha nee nu ska jag fortsätta här.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Måndag 1 September

Jaha då var man tebax på jobbet. Otroligt skönt, Hostan finns fortfarande men inte alls i närheten av var den en gång var. Fick idag svaret att jag har Mykoplasma. Det är väldigt smittsamt och jag kan ha burit det i flera veckor innan det bröt ut. Tur att jag fick pencillin förra veckan annars hade jag varit sämre nu. Ni som på senaste tiden har träffat mig om ni blir sjuka säg då till läkaren att ni känner en som precis haft mykoplasma, det är ett specillet prov man ska ta för att få reda på det. Känns hemskt att veta att man kan ha smittat massor, men vad ska man göra när man inte vet om det? Det var ju chefen och jobbarkompisarna som sa att det var det jag kunde ha och ack så rätt dom hade. Men nu mår jag mycket mycket bättre! Sover som en stock =) .

Idag har jag jobbat och sen har jag storstädat och håller på att tvätta. Dock har jag bara hunnit med badrummet och köket. Får ta resten imorgon då jag är ledig. Håller på att planera hur jag ska fixa om här och försöka få tag i ett matbord. Är sugen på att skaffa något fint litet akvarium, men inte riktigt säker på det ännu. Är ganska mycket jobb när man ska rengöra dom. Är massor jag skulle vilja skaffa hit men har inte råd just nu så jag får helt enkelt ta lite åt gången. Håller på att flytta om i mina skåp i köket för att det ska vara mera ordning på grejjerna. Väntar på dom snygga tallrikarna jag ska få från ellos. =) Så jag kan börja byta ut ikea keramiken.

Imorgon är man ledig och då ska jag ringa min vårdcentral och klaga lite på deras sätt att behandla patienterna. haha ska bli så kul! Sen ska jag städa klart här så jag är nöjd. Måste hem till mor och far och fixa lite papper som jobbet ska ha. Jobbigt att inte ha en skrivare själv och behöva gå dit. Men jag får väl ta en promenad dit om det inte ösregnar.

Nu ska jag tvätta mig lite och sen lägga mig och glo på tv innan sängen. Är helt slut efter dagen, är dock så skönt att ha ordning och reda runt om kring en. Håller ni inte med?


RSS 2.0