Nyheter..

Vi i sverige är så safe från alla så kallade naturkatastrofer. Vi kan nog inte förstå vad det innebär för dom som bor i områden som varje år drabbas.
I sthlm tex är det katastrof varje vinter när snön faller. Sthlm bli helt lamslaget av att snön lagt sig trots att det varje år sedan sverige funnits har det snöat. Bussar stannar, tunnelbannan blir inställd, sj tågen kommer inte fram. ja you name it. Och varje år blir vi lika förbannade och jag me. Men nu tänker jag på dom stakkarna i usa som väntar in orkanen Ike. Redan har orkanen skördat 100 liv. Dom varnar nu för en säker död om man stannar i houston. Förstå dom som bor där, som varje år måste fly olika slags monster som kan ta hela familjers liv, hem och allt man äger och har. Kanske till och med flera gånger per år.

Hela new orleans vart förstörd för några år sedan av en orkan. Dom har ännu inte kunnat återvända hem pga många som var fattiga och inte hade råd att bygga upp sina hem igen. Det är ju så att försäkringar inte täcker naturkatastrofer. Tänk på dom som börjat bygga upp sina hem igen och börjar återgå till det normala så hör och ser dom i media att nästa orkan är på väg. Vad skulle du göra?

Tack för att man bor i sverige. Och hoppas det går bra för houstons bor inatt!

Nästa nyhet jag läste var att man idag kan vinna i ett spel på iphonen en virituell öl?!?! ALLTSÅ Har vi så lite att göra i världen att vi måste spela spel där högsta vinsten är att hålla telefonen mot munnen och låtsas som det är en öl? Dom tror såklart att detta kommer bli en hit. Jag funderar på vilka jäkla människor som sitter och kommer på detta och ännu värre dom som verkligen ligger i för att vinna denna virituella öl. Kan man inte komma på lite nyttiga saker istället?? Vad kommer här näst? Virituella cigaretter så man ska sluta röka? Virituell kärlek? Jaa vem vet

Blir så trött ibland på att folk lägger ner så mycket onödig tid på massa olika skit saker istället för att kanske försöka göra nått bättre som att rädda världen?  Rädda svältande barn i u-länder. Komma på sätt att försvara naturen.

gaah säger jag bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0